Gå til hovedindhold

Børnemenuen

Københavns Kommune

d https://bornemenuen.kk.dk/

Børnemenuen er en meget ambitiøs selvbetjeningsløsning, som Københavns Kommune har etableret for at hjælpe køkkenpersonalet i de københavnske institutioner med at lave sundere og ernæringsrigtigt mad.
 
Løsningen består bl.a. af:

  • Et redskab til menuplanlægning i de Københavnske institutioner
  • En samling af ernæringsberegnede menuforslag for hele året
  • En samling af ernæringsberegnede opskrifter og måltider
  • En vejledning om råvarer og ernæringsanbefalinger


Målgruppen er køkkenpersonale i de københavnske institutioner.  Løsningen fungerer som et målrettet intranet og værktøjskasse, hvor man som ansat i et af kommunens mange produktionskøkkener får adgang til en større værktøjskasse.
 
Projektet er udviklet på Drupal og integrerer med kostberegningsplatformen Dankost, der benyttes som råvaredatabase og til ernæringsberegninger. Løsningen er født med en masse nøje udvalgte opskrifter, som er afprøvede og ernæringsberegnet af Københavns Madhus. Derudover kan de enkelte institutioner selv lægge deres egne opskrifter ind og få dem kostberegnet.
 
Brugeren opretter en skabelon for en madplan som matches med forslag til en menuplan for en 2-ugers periode. I Børnemenuen findes menuplaner for et helt år, som man kan tage afsæt i som bruger. Hvis man vil udskifte måltider med sine egne, er det blot at lægge sin opskrifter ind i platformen, hvorefter de kan bruges i planlægningen. Børnemenuenindeholder også en indkøbsliste-funktion, hvor det er muligt for brugerne at generere en indkøbsliste på baggrund af en menuplan.

Løsningen har vundet guld i kategorien Bedste Intranet til Drupal Awards. 

Vil du vide mere om casen?

Laura Kragh-Sørensen

+4531471805
laura.kragh@eksponent.com

Portræt af Laura Kragh-Sørensen