Gå til hovedindhold

Ny multisiteplatform til Lyngby Taarbæk Kommune

Lyngby-Taarbæk Kommune

d Lyngby Taarbæk Kommune website https://www.ltk.dk/

I Lyngby-Taarbæk Kommune har man gode erfaringer med open source systemet Drupal CMS. Derfor var Drupal 8 også et naturligt valg, da der skulle vælges platform til kommunens primære webplatform. Efter et udbud blev Eksponent valgt som leverandør.

Projektet blev startet op med en koncept-, design og afklaringsfase. Her gennemførte Eksponent en række workshops og forskellige research-aktiviteter. Der blev sat fokus på forretningsmål, brugerbehov og interessentprioritering. I fasen blev der også etableret en ny digital identitet til Lyngby-Taarbæk kommune. En del af første fase var også et gennemføre en toptask analyse, hvor brugerne hjalp med at identificere og prioritere relevant indhold. Denne viden blev brugt i arbejdet med navigation og indholdsstruktur.

Implementeringen skete i et agilt inspireret forløb, hvor udviklingsarbejdet med afsæt i en product backlog blev delt op i sprints, og Lyngby-Taarbæk Kommune kunne løbende følge, afprøve og teste løsningen i takt med at projektet skred frem. Der er tale om en forholdsvis stor løsning, der særligt er kendetegnet af:

  • Multisite-løsning, så Lyngby-Taarbæk kommune nemt kan oprette nye sites. I processen blev en række potentielle multisite-tilgange overvejet og drøftet. Valget faldt på Drupals almindelige multisite tilgang, som også er den mest almindelige måde at håndtere flere sites i Drupal på. 
  • Komponent-baseret design, hvor der er udviklet en række komponenter, som redaktører frit kan bruge til at sammensætte sider. I alt er der udviklet over 15 præsentationskomponenter, som giver stor fleksibilitet.
  • SAML-integration: Der er bygget en integration med Lyngby-Taarbæks SAML-løsning. Løsningen sikrer, at brugeroprettelse og adgangsstyring kan håndteres gennem Actice Directory (AD).
  • Integration til borger.dk: Der er udviklet et modul, der sikrer, at tekster fra borger.dk kan anvendes direkte i løsningen.
  • Integration til kalendere i Office 365: Lyngby-Taarbæk vedligeholder en række kalender i Office 365. Vi har bygget en integration, der gør at arrangementer automatisk synkroniseres til Drupal-løsningen
  • Social-media-komponent: Indhold fra forskellige sociale medier profileres direkte i webløsningen.
  • Notifikationer til abonnenter af nyheder og aktiviteter.

 

Vil du vide mere?

Laura Kragh-Sørensen

+4531471805
laura.kragh@eksponent.com

Portræt af Laura Kragh-Sørensen