Gå til hovedindhold

Greve vælger Umbraco i skyen

Greve Kommune

d https://www.greve.dk/

Greve Kommune havde brug for en ny teknisk platform til sit website og valgte Eksponent som leverandør. Projektet havde flere formål. Kommunen ville gerne overgå til en open source-platform og derved spare de licensomkostninger, der hidtil var brugt på et CMS. Hosting skulle flyttes i skyen. Og endeligt ønskede Greve en tilpasning af designet, så brugere bedre kan tilgå kommunens website fra smartphones og tablets.

Greve valgte Umbraco
Greve valgte, at den nye platform skulle baseres på Umbraco CMS, som er et af de mest udbredte open source-løsninger baseret på .NET.   

Multisitearkitektur
Løsningen rummer en række forskellige sites udover Greve Kommunes primære hjemmeside, så der skulle etableres en multisitearkitektur for at understøtte dette. Vi valgte en tilgang, der fremover gør det nemt at tilføje nye sites. Med få klik og enkelte konfigurationer kan Greve nu oprette nye websites på deres platform.

Komponentbaseret design
Som en del af projektet har vi udbygget løsningen med muligheden for at anvende fleksible komponenter. Det giver redaktører mulighed for at sammesætte forsider, sektionssider og inholdssider meget mere fleksibelt med afsæt i en række komponenter.

Et responsivt website
Greve Kommune ønskede i første omgang ikke at udvikle en helt ny digital identitet, men vi vurderede sammen, at det var oplagt at gøre sitet responsivt i forbindelse med platformsskiftet. Vi tog afsæt i det eksisterende design og med nogle få ændringer i dette, har vi gjort det nemmere at bruge hjemmesiden smartphones og tablets.

Umbraco Cloud til hosting
Greve blev også en af de første kommuner herhjemme til at vælge Umbraco Cloud til hosting. Umbraco Cloud er Umbracos egen hosting platform, der baserer sig på Microsoft Azure. Umbraco Cloud giver blandt andet mulighed for at sikkerhedsopdateringer, og andre opdateringer kan delvis automatiseres, hvilket kan spare penge i den løbende vedligeholdelse.

Eksponent er et af Danmarks mest erfarne Umbraco-huse. Vi er guldpartnere og råder over 15 Umbraco-certificerede udviklere. Eksponent har stor erfaring med kommunale websites og arbejder ud over Greve fx for Københavns Kommune, Tårnby Kommune og Egedal Kommune.

Besøg www.greve.dk

Vil du vide mere om casen?

Jacob Svarre

+4531203537
jacob.svarre@eksponent.com

Kontakt Jacob hvis du vil vide mere om casen.

Portræt af Jacob Svarre