Gå til hovedindhold

Konstruktørforeningens nye digitale platform

Konstruktørforeningen

d

Konstruktørforeningen er bygningskonstruktørernes faglige organisation og fagforening. Foreningen blev stiftet i 1966 og har godt 7.500 medlemmer.

Projektet startede med en koncept- og afklaringsfase, hvor Eksponent gennemførte en række forskellige workshops. Eksponent står bag design og udvikling af kf.dk, der er bygget på open source platformen Umbraco CMS. workshops og arbejdsmøder. Her blev det strategiske fundament lagt for det digitale brand, målgrupper, formidling, design og UX.

Platformsprojekt

Konstruktørforeningen har lagt en mangeårig strategi for den nye løsning, der også skal fungere som et fundament for fremtidig funktionalitet. Platformstanken indebærer både, at den udviklede funktionalitet indeholder en stor grad af fleksibilitet, og at løsningen er gearet til yderligere udbygning.

Fokus på redaktøroplevelse

Et vigtigt fokusområde har været at skabe et enkelt og brugervenligt flow for redaktørerne. 
At publicere en side skal være nemt, hurtigt og fleksibelt, og fx har vi løbende arbejdet med publiceringsflows i tæt dialog med redaktørerne. Håndteringen af billeder er også en vigtig del af redaktøroplevelsen, og de samme billeder kan - pga. Umbracos avancerede billedmotor - anvendes i en række forskellige automatiske beskæringer, der med et afsæt i et udvalgt fokuspunkt på billedet altid bevarer det vigtige inden for beskæringsrammen, hvillket er en stor fordel, når løsningen er responsiv.

Komponentbaseret tilgang

Der er indbygget en stor fleksibilitet, og på både forsider, oversigtsider og indholdssider arbejdes der med en komponentbaseret tilgang, så hver side målrettes formidlingsbehovet. På forsiden er det fx nemt at udbygge med nye komponenter, når behovet opstår. 

Integrationer til fagsystemer og NemId

Konstruktørforeningen tilbyder medlemmerne en række selvbetjeningsservices, som kan tilgås via websitet. Vi har bygget en række integrationer - blandt andet til medlemssystemet Microsoft Dynamics AX. Vi har også integreret med NemId, så medlemmerne kan anvende deres NemId til sikkert at identificere sig og lave digital underskrift under tilmeldingen til foreningen.
 
Besøg www.kf.dk

 

Vil du vide mere om casen?

Emil Hjordt Jensen

+4523414424
emil.hjordt@eksponent.com

Kontakt Emil hvis du vil vide mere om casen.

Portræt af Emil Hjordt Jensen