Gå til hovedindhold

RUC er første danske universitet på Drupal 8

Responsivt website til Roskilde Universitet

God redaktøroplevelse, nem integration til andre systemer, og kort udviklingstid. Det var nogle af kodeordene, da Roskilde Universitet som det første danske universitet valgte Drupal 8 som platform til den store relancering af ruc.dk, hvor Eksponent har stået for udviklingen.

Drupal 8 var et naturligt valg

RUC vurderede flere forskellige CMS’er forud for projektet, men det stod hurtigt klart, at Drupal var det naturlige valg til at løse den opgave, som RUC stod over for. 

Drupal er med sin åbne datamodel, det store antal tilhørende moduler og den gode leverandørunderstøttelse marked et fleksibelt og fremtidssikret CMS, der dels kunne gøre det muligt for RUC at implementere det meget ambitiøse design og også nemt integreres i RUCs eksisterende systemlandskab.

Selvom Drupal 8 er relativt nyt på markedet og derfor endnu ikke har lige så mange moduler som Drupal 7, oplevede RUC det ikke som et problem i udviklingsfasen. 

- Princippet var at gøre brug at de moduler, der allerede er klar, og så implementere den manglende funktionalitet efterhånden som der kommer nye moduler til. Men det viste sig ikke at være noget problem i praksis. Vi har kun i begrænset omfang skulle bruge ekstra udviklingstid på grund af manglende moduler, siger Thomas Chamberlain, der er leder af RUCs kommunikationsteam.

4 måneders fra start til lancering

RUCs erfaring med Drupal 8 er, at udviklingstiden er kort, og man kan rykke hurtigt. Udviklingsprojektet blev startet op i maj og var klar til lancering ultimo august. 

Det digitale design, der er udviklet af e-Types, var allerede på plads inden drupal-projektet. Informationsarkitektur og indhold blev forædlet i processen. RUCs tilgang til content var ambitiøs, og der er produceret masser af spritnyt indhold til sitet, og der er integreret til interne systemer i RUC.

- En vigtig prioritet for os var at få en teknisk platform, der udover stor fleksibilitet i opbygningen af sitet også sikrede, at vi kunne være klar til studiestart, og at vi kunne komme hurtigt i gang med indholdsarbejdet, fortæller Karen Dorthea Scheel Jensen, der er UX-specialist og RUCs centrale projektleder.

Redaktørerne er rigtig glade for at arbejde i Drupal 8. Det er nemt, hurtigt og fleksibelt , og den komponentbaserede tilgang har fungeret godt.

Komponentbaseret design og tilfredse redaktører

En af grundideerne i RUCs digitale identitet er at have stor fleksibilitet, så der er frihed til at sammensætte sider, så de er unikke, matcher kommunikationsbehovet og er nemme at ændre i. Inspireret af principperne i atomic design tilgangen, blev der valgt en model, hvor alle indholdselementer er udgøres af komponenter, som kan sammensættes fleksibelt.

- Redaktørerne er rigtig glade for at arbejde i Drupal 8. Det er nemt, hurtigt og fleksibelt , og den komponentbaserede tilgang har fungeret godt, fortæller Karen Dorthea Scheel Jensen.

Datamodel til uddannelsesvalg på ruc.dk

Det krævede et grundigt forarbejde at omsætte RUCs komplekse uddannelsesmodel til en fornuftig datastruktur

Kompleks uddannelsesdatamodel giver godt overblik for brugerne

Mens de almindelige CMS-sider er skabt med udgangspunkt i komponenter, så baserer præsentationen af RUC’s uddannelser sig på en fast og stringent datamodel. Eksponent har udviklet en overskuelig arkitektur i Drupal, som styrer, hvordan uddannelseskomponenter kan sammensættes ud fra komplekse regler og præsenteres som hele uddannelser til brugerne. På den måde kan potentielle studerende nemt få overblik over og indblik i de forskellige muligheder.

Besøg det nye ruc.dk her

Hvis du vil vide mere om projektet eller Drupal 8, så kontakt seniorrådgiver Jacob Svarre eller partner Bo Juni.