Gå til hovedindhold

RUC fik nyt website på Drupal 8

Roskilde Universitet

d

Roskilde Universitet (RUC) havde fået en ny markant visuel identitet udarbejdet af designbureauet e-Types, som skulle implementeres på alle kontaktpunkter, herunder også websitet. RUC fandt det oplagt at benytte lejligheden til en større relancering af ruc.dk, hvor man både blev skarpere på formidlingen af sine uddannelser og fik en moderne, fleksibelt og brugervenligt CMS, der kunne løse RUC's kommunikationsbehov nu og i fremtiden.

En af de vigtigste målgrupper på ruc.dk er uddannelsessøgende. RUCs udfordring er, at universitetets uddannelsesstruktur er mere kompleks end på de fleste andre videregående uddannelser. Opgaven bestod i at præsentere de mere end 350 mulige bachelorkombinationer og 200 kandidatuddannelser på en måde, så de uddannelsessøgende nemt kan få overblik over de mange muligheder.

Fleksible templates og faste uddannelsesstrukturer

Resultatet blev en løsning, der både indeholder fleksible templates til de almindelige indholdssider og en fast datamodel til præsentation af de mange uddannelser.

Indholdssiderne skabes med udgangspunkt i omkring 25 forskellige indholdskomponenter, såsom bannere, faktabokse, grafikker, billedelementer, tekststykker og meget andet. Redaktøren kan dermed fleksibelt sammensætte præcis den kombination af designelementer, der er brug for til den enkelte kommunikationsopgave - samtidig med at en god datastruktur bevares.

Præsentationen af RUC’s uddannelser baserer sig på en fast og stringent datamodel, hvor uddannelseskomponenter sammensættes ud fra komplekse regler og præsenteres som hele uddannelser til brugerne. På den måde kan potentielle studerende nemt få overblik over og indblik i de mange muligheder, RUC tilbyder.

Drupal 8 løste opgaven

RUC vurderede flere forskellige CMS’er forud for projektet, men det stod hurtigt klart, at Drupal 8 var det naturlige valg til at løse den opgave, som RUC stod over for. 

Drupal er med sin åbne datamodel, det store antal tilhørende moduler og den gode leverandørunderstøttelse et fleksibelt og fremtidssikret CMS, der dels gjorde det muligt for RUC at implementere det meget ambitiøse design på kort tid og også nemt integreres i RUCs eksisterende systemlandskab.

- Redaktørerne er rigtig glade for at arbejde i Drupal 8. Det er nemt, hurtigt og fleksibelt, og den komponentbaserede tilgang med fleksible indholdssider fungerer rigtig godt, fortæller Karen Dorthea Scheel Jensen, der var RUCs projektleder på opgaven.

Kort tid fra idé til lancering

Udviklingsprocessen blev lagt an på i så høj grad som muligt at bygge ovenpå standard-funktionalitet i Drupals kerne og moduler, så projektet tidligt kunne levere et grundsite. RUC’s redaktører kunne dermed komme hurtigt i gang med at producere indhold, sideløbende med at nye komponenter blev udviklet og designet forældet. 

På den måde lykkedes det at levere et færdigt og stabilt site med en god redaktøroplevelse og et ambitiøst design på bare fire måneder. RUC har fået et flot og markant website med nye muligheder for at præsentere sine uddannelsestilbud over for en krævende målgruppe.

Besøg www.ruc.dk