Gå til hovedindhold

Kontrasternes kommune får nyt webunivers

Brøndby Kommune

d Besøg platformen https://www.brondby.dk

Mange forbinder Brøndby Kommune med fodbold og ikoniske højhuse. Det er også en del af kommunens identitet, men den er meget mere end det. Brøndby Kommune bygger på fællesskab, mangfoldighed og en stærk idrætskultur. Foreningslivet er rigt, og byen er fuld af kant og spændende kontraster. Her lever mennesker med rødder i mange forskellige kulturer sammen dør om dør. Og borgerne har en stærk tilknytning til deres lokalområde.

Men alt dette kunne man ikke se, hvis man besøgte et af kommunens websites, før Eksponent og Brøndby Kommune i sommeren 2020 indledte et samarbejde om et nyt kommunalt webunivers.

Brøndby Kommune stod med mange af de klassiske udfordringer, som mange større organisationer møder, når en webplatform har fået en del år på bagen:

  • Et visuelt design, der ikke stemte overens med det udtryk, kommunen gerne ville signalere.
  • En informationsarkitektur ude af kontrol. Borgerne havde svært ved at finde det, de søgte efter, og meget indhold var enten uaktuelt eller ikke relevant for mange andre end dem, der skrev og vedligeholdt indholdet på hjemmesiden.
  • Begrænsede muligheder for webredaktører for at lave god formidling. Redaktørerne arbejdede i faste indholdsskabeloner og manglede fleksibitet i opsætningen af indhold.
  • En forældet teknisk platform, der var dyr og besværlig at opgradere.

Sammen med det dygtige projektteam fra Brøndby Kommune gik Eksponent i gang med at udarbejde en strategi for både teknik, design, indhold og formidling i kommunens webunivers. 

Umbraco blev valgt som den nye webplatform, og Eksponent udviklede en meget redaktørvenlig backend med fleksible sideskabeloner, der både guider redaktører til at kunne skabe godt indhold samtidig med, at der er en udstrakt fleksibilitet i formidlingsmulighederne. Der er også udviklet et dashboard, der giver redaktører et godt overblik over, hvilke sider de har ansvaret for, og hvornår det er tid til at kvalitetssikre indholdet på dem.

Sitets visuelle udtryk fik et markant løft med udgangspunkt i Brøndby Kommunes identitet. Designet henter inspiration i Brøndbys fysiske rum - særligt de markante gavlmalerier på højhusene, som mange forbinder med byen. Billederne på sitet er alle lokale fra kommunen, og billedstilen afspejler både fællesskab og mangfoldighed og viser Brøndby frem som den grønne kommune, den også er, med skov, grønne arealer og adgang til vand.

Indhold og formidling blev gennemgået i projektet, og Eksponent understøttede Brøndby Kommune i at etablere nye governance-principper for web-organisationen, så indhold holdes relevant og opdateret, og formidlingen understøtter de strategiske mål for kommunen. 
 

Vil I videre mere?

Jacob Svarre

+4531203537
jacob.svarre@eksponent.com

Jacob