Gå til hovedindhold

Ny navigationsmenu til Danmarks Statistik

Danmarks Statistik

d Besøg dst.dk https://www.dst.dk/da/

Danmarks Statistik indsamler, bearbejder og offentliggør statistiske oplysninger om danskerne og det samfund, vi lever i. Vi besøger dst.dk, når vi leder efter tal, der kan gøre os klogere på bl.a. landets økonomi, sociale forhold og uddannelse. Her kan vi få svar på spørgsmål som: Har mænd flere penge til rådighed end kvinder? Falder eller stiger import og eksport af økologiske fødevarer? Og hvor mange hedder egentlig det samme som mig?

Da Danmarks Statistik var i fuld gang med at optimere dst.dk til nye krav om webtilgængelighed, besluttede de, at der også var brug for en helt ny navigationsmenu til både desktop og mobil. De oplevede nemlig, at sitets brugere ofte havde svært ved at finde frem til det indhold, de skulle bruge. 

Danmarks Statistik indgik derfor et samarbejde med Eksponent om at lave et nyt navigationsdesign og en tilgængelighedsoptimeret menu. Vi afholdt workshops og arbejdsmøder, hvor vi gennemgik udfordringerne med den eksisterende menu og så på mulige nye navigationskoncepter med særlig fokus på brugervenlighed. Efter at have landet et navigationskoncept, arbejdede vi med det visuelle design af navigationen, så det både understøttede den nye navigationsstruktur, og så kontraster blev overholdt.

Den samlede leverance var en prototype, hvor al html og design var implementeret. Eksponent udarbejdede også en manual for menuen, hvor alle dele var beskrevet. Danmarks Statistik har sin egen udviklingsafdeling og stod selv for at implementere navigationen i deres Sitecore-løsning. Vi er rigtig glade for det endelig resultat og takker for det gode samarbejde med Danmarks Statistik.

Hør mere om casen

Bo Juni

+4520413456
bo.juni@eksponent.com

Bo