Gå til hovedindhold

Ny platform til Regeringens kommunikation

Statsministeriet

d

Regeringen oprettede i sommeren 2016 en ny tværgående kommunikationsenhed, som havde til formål at sikre en bedre koordinering af Regeringens samlede kommunikationsindsats. Der var et ønske om at kommunikere åbent og tilgængeligt om regeringens politik og resultater med borgerne, men man manglede en kommunikationskanal, hvor man kunne gør det. 

Resultatet er en helt ny hjemmeside, regeringen.dk, som Eksponent udviklede i Umbraco med et markant og flot design fra e-Types.  

En vigtig del af den politiske samtale

Det har været et vigtigt fokusområde for Regeringen at gøre det så nemt som muligt for brugerne at dele indholdet og dermed gøre regeringen.dk til en vigtig del af den politiske samtale på de sociale medier. Derfor gøres der i kommunikationen stor brug af video og infografikker, som er velegnede til deling på sociale medier.

- Der har manglet et sted, hvor borgerne i fred og ro kan søge og finde frem til oplysninger om regeringens samlede politik, forklaret i en helhed med regeringens egne ord. skrev Lars Løkke Rasmussen i sin velkomstartikel på regeringen.dk

Komponentbaseret tilgang

Websitet er bygget på en Umbraco 7-platform, og løsningen giver stor fleksibilitet til redaktørerne, der har frihed til at bygge siderne op med en lang række forskellige indholdskomponenter.

Redaktørerne kan vælge mellem flere forskellige billedformater, fokusbokse og listevisninger og sammensætte dem frit efter de forskellige kommunikationsbehov, der måtte opstå.

Resultatet er en stor variation af udtrykket på tværs af websitet, hvor et tema om boligskatteaftalen kan se helt anderledes ud end et tema om bandepakken

Høj sikkerhed i løsningen

Der var stort fokus på det sikkerhedsmæssige aspekt i løsningen grundet den store offentlige opmærksomhed omkring sitet. Derfor er løsningens CMS og webservere adskilt, 
så CMS er placeret på indersiden af Statsministeriets firewall, mens webserverne hostes eksternt. Hver gang, der er en ændring i indholdet, opdateres alle de berørte sider, som efterfølgende synkroniseres ud på webservere. 

Hurtigt integreret i Regeringens kommunikationsarbejde

Regeringen.dk er blevet et centralt element i Regeringens kommunikationsarbejde, og det er blevet naturligvis for ministerier og andre at henvise til regeringen.dk, når der fremlægges nye udspil. Sitet er også blevet det sted, hvor større pressemøder livetransmitteres.
 

Regeringen og Statsministeriet

Løsningen er blevet udvidet til at være en multi-site løsning der både dækker Regeringen.dk og STM.dk, som er Statsministeriets officielle website.

Vil du vide mere om casen?

Jacob Svarre

+4531203537
jacob.svarre@eksponent.com

Kontakt Jacob hvis du vil vide mere om casen.

Jacob