Gå til hovedindhold

Opskriften på en klimavenlig kommune

Københavns Kommune

d Besøg sitet https://madopskrifter.kk.dk

Københavns Kommune har store ambitioner, når det gælder reduktion af CO2-udledning. I kommunens Mad- og Måltidsstrategi formulerer de et ønske om at minimere klimaaftrykket fra de københavnske måltider. I den målsætning er omstilling til mere klimavenlige opskrifter i de offentlige køkkener et helt centralt tiltag. 

I denne forbindelse indgik Københavns Kommune et samarbejde med Eksponent, og sammen etablerede vi madopskrifter.kk.dk. Her kan man finde en lang række opskrifter, der alle er udviklet af Meyers Madhus særligt med henblik på CO2-reduktion, herunder fokus på at bruge mindre kød og flere råvarer i sæson. Opskrifterne er målrettet både børn, unge, voksne og ældre. Sitet retter sig primært mod de offentlige køkkener, men er tilgængeligt for alle, der ønsker at servere lækker og klimaansvarlig mad.

Løsningen er baseret på Drupal 9, og i den indgår en lang række opskriftsfeatures, herunder ingredienssøgning, portionsvælger, ernæringsberegning og beregning af klimaaftryk. Sammen med Københavns Kommune har Eksponent udviklet platformens visuelle udtryk. Vi har desuden bygget en importmotor, der sikrer, at nye opskrifter, billeder og beregninger kan importeres nemt og hurtigt. 

Udviklingen af madopskrifter.kk.dk er sket i meget tæt samarbejde mellem os, Københavns Kommune og Meyers Madhus. Det digitale projekt er gennemført på effektiv vis over en forholdsvis kort periode. Vi er stolte af at tilføje madopskrifter.kk.dk til listen over de mange spændende og vigtige opgaver, vi har løst for Københavns Kommune gennem årene.

Vil I høre mere om casen?

Bo Juni

+4520413456
bo.juni@eksponent.com

Står jeres virksomhed også med behov for en ny digital løsning? Så kontakt os.

Bo