Gå til hovedindhold

Umbraco CMS

Umbraco CMS udvikles på Fyn, men er internationalt anerkendt som et af de bedste open source CMS'er på .NET-platformen. Eksponent har specialiseret sig i Umbraco og er en af Danmarks mest erfarne Umbraco partnere.

Umbraco blev udviklet af Niels Hartvig i 2000 og frigivet som open source i 2004. Siden dengang er der sket rigtigt meget, og partnernetværket tæller i dag mere end 250 partnere i hele verden og en lang række prominente kunder med rigtigt store sites. Herhjemme er regeringen.dk, som vi i Eksponent har lavet udviklet på Umbraco.

Open source og gratis

Umbraco er open source og det er gratis. Det er naturligvis altid rart at slippe for de indledende og løbende licensomkostninger, og det er også en af de vigtige argumenter der ofte bruges, når man skifter til Umbraco. Men lige så vigtig er den fleksibilitet, der følger med et open source produkt. Fx kan man vælge den arkitektur, der passer bedst til løsningen. Er det bedre at have tre mindre (men integrerede) Umbraco-løsninger frem for en stor samlet løsning, kan det besluttes uden at licensomkostninger skaber forhindringer. Den fulde adgang til kildekoden er også med til at give ekstra sikkerhed og fleksibilitet.

Bygget på .NET platformen

Umbraco er bygget på toppen af Microsofts .NET-framework, hvilket er med til at gøre Umbraco til en solid og skalerbar platform. Applikationer bygget på .NET er generelt hurtige og effektive at afvikle, men .NET frameworket med et meget levende Open Source økosystem giver også masser er muligheder for at udbygge med ny funktionalitet. Det giver meget stor fleksibilitet i projekter, der er baseret på Umbraco, og det er hurtigt at lære for .NET udviklere, der ikke tidligere har arbejdet med Umbraco.

Figuren herunder viser den typiske Umbraco-installation:

Umbraco grund arkitektur

Velegnet til integrationer

De fleste af de løsninger, Eksponent arbejder med, integrerer med andre løsninger. Umbraco er integrationsvenlig, og vi har bl.a. lavet integrationer borger.dk, ESDH-systemer og login-systemer. 

Designvenligt CMS

Umbraco er et enkelt og overskueligt CMS. Det giver en række fordele. Fx i arbejdet med design og digital identitet. Hvor man på nogle platforme traditionelt er blevet begrænset i mulighederne for at lave helt skræddersyet HTML markup, så giver Umbraco meget stor frihed og meget få begrænsninger. Det er med andre ord nemmere at ramme den helt rigtige identitet med Umbraco.

Umbraco As A Service

Du kan hoste Umbraco som du vil. På dine egne servere eller i skyen. Umbraco har også i 2016 frigivet Umbraco as a Service (UaaS) som giver dig mulighed for at leje Umbraco som en service, der automatisk bliver opgraderet og overvåget. Hvis dit webprojekt egner til at blive hostet på denne måde, er det værd at overveje.

Umbraco CropUP

Eksponent stod bag udviklingen af billedhåndteringsmodulet CropUp, der nu er blevet integreret i kernen af Umbraco.

Vil du vide mere om Umbraco?

Emil Hjordt Jensen

+4523414424
emil.hjordt@eksponent.com

Kontakt Emil, hvis du vil vide mere om, hvordan Eksponent arbejder med Umbraco-projekter. Eller hvis du vil se eksempler på nogle af de løsninger, som vi står bag.

emil